Onderhoud tips

Hoe kan ik mijn laarzen het beste onderhouden?

Het verzorgen van onze producten bestaat uit 3 onderdelen namelijk:
- Beschermen
- Voeden
- Reinigen

Voor al deze onderdelen zijn er verschillende producten verkrijgbaar 

Beschermen
Nanopro spray. Voor het beschermen kunt u een vuil- en vochtafstotende spray gebruiken. Deze spray heet Nanopro spray en beschermt tegen regen en vuil. U kunt deze spray gebruiken op de volgende materialen: glad leer, nubuck en suede.
Om gladleer te beschermen met de Nanopro spray nevelt u 3 keer met een droogtijd ertussen van een paar seconden. Let wel op, nevel niet te nat in, het mag niet gaan druppelen.
Bij suede en nubuck moet u de producten helemaal nat inspuiten.
Wij adviseren om telkens na 10 keer dragen of veelvuldig gebruik weer opnieuw in te spuiten om de werking van de Nanopro spray in stand te houden. 

Voeden
Wax leather spray. Deze spray beschermt, verzorgt en voedt gewaxte en matte leersoorten met bijenwas.
Nubuck & velours spray. Deze Collonil suede & nubuck spray beschermt suede en nubuck. Deze spray is verkrijgbaar als kleurloze spray maar ook in diverse kleuren.

Reinigen
Gum. De Collonil soft gum is voor droge reiniging van gevoelig gladleer en textiel. Deze gum verwijdert vuil, zoals zwarte aanschopstrepen. Controleer de kleurechtheid en wrijf in net als een potloodgummetje. Gebruik de gum niet op suede.
Cleaner. De Collonil cleaner stick is voor droge reiniging.  Deze stick verwijdert hardnekkige vlekken op nubuck en suede.
Nubuck & suede borstels. Een borstel met veel paarden- of geitenhaar wrijft beter in. Hoe harder de borstel, des te meer krassen. Hoe zachter de borstel, hoe meer glans.
Crepe block. De crepe block is geschikt voor het verwijderen van vlekken uit suede en nubuck.

We hopen dat we u voldoende informatie hebben kunnen geven over het verzorgen en het verlengen van de levensduur van uw laarzen. Mochten er toch nog vragen zijn dan staat onze klantenservice graag voor u klaar via info@musgo.nl

© 2014 - 2024 MUSGO | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel